• 1 Voor wie?Voordat het mis gaat, is er meestal al iets aan de hand
  • 2 Hoe werkt het?Als je partner (nog) twijfels heeft, kun je gerust alleen komen
  • 3 Uitgebreide testen We werken met verschillende psychologische testen
  • 4 Onze boeken We hebben een aantal favorieten van ons voor je verzameld
  • 5 Workshops: Om nog meer uit je relatie te halen en elkaar beter te begrijpen
  • 6 The Lab of Love Relatie Coaching
  • 7

Voordat het mis gaat, is er meestal al iets aan de hand. Maar ook als het goed gaat wil dat niet altijd zeggen dat het allemaal vlekkeloos verloopt. Alleen worden die kleine vlekjes vaak onder het tapijt geschoven. En verdwijnt er steeds meer uit het zicht. Een goede relatie loopt vaak vanzelf maar heeft soms ook af en toe onderhoud nodig. Vergelijkbaar met een gezond lichaam, een auto die rijdt, een verzorgde tuin of een lekvrij huis. Door met enige regelmaat bewust aandacht te besteden aan je relatie, voorkom je dat een relatie vastloopt.

Wat kun je bij ons verwachten?

Terwijl je zoekt naar een goed adres waar je met je vragen over je relatie terecht kunt, merken wij dat ‘relaties’ als onderwerp populairder wordt onder collega’s. Dat bekent dat het voor jou/jullie des te belangrijker is om te weten hoe wij werken en wat je bij ons kunt verwachten.

Fase 1: onderzoek (wie, wat en waarom): wie zijn jullie, alleen en samen; de geschiedenis van de relatie; bijzonderheden over de relatie. In deze fase werken we met een serie testen en vragenlijsten. Op basis daarvan kiezen we een methodiek die het beste aansluit bij wie jullie zijn. We ontwerpen voor elk stel telkens weer een op maat gesneden plan, toegespitst op jullie situatie en specifieke behoeften. Methode volgt mens en niet andersom.

Fase 2: praktisch vervolg (hoe en wanneer): afhankelijk van de uitslagen, en ook de situatie van de relatie kunnen we komen tot een kortdurende intensief traject, een langduriger traject en allerlei tussenvormen. Bij de invulling daarvan zijn we creatief en flexibel: denk bijvoorbeeld  aan het kunnen afwisselen van gezamenlijke gesprekken met 1 op 1 gesprekken, de flexibele duur van gesprekken (het kan zijn dat we soms wat meer tijd nodig hebben in een sessie, in dat geval hebben we altijd uitlooptijd waardoor we niet midden in iets belangrijks hoeven te stoppen), individuele en gezamenlijke opdrachten ("huiswerk") en blijvend contact tijdens onze begeleiding (we blijven "tijdens de rit" per mail en telefonisch beschikbaar voor onze cliënten).