• 1 Onze boeken We hebben een aantal favorieten van ons voor je verzameld
  • 2 Workshops: Om nog meer uit je relatie te halen en elkaar beter te begrijpen
  • 3 The Lab of Love Relatie Coaching
  • 4 Voor wie?Voordat het mis gaat, is er meestal al iets aan de hand
  • 5 Hoe werkt het?Als je partner (nog) twijfels heeft, kun je gerust alleen komen
  • 6 Uitgebreide testen We werken met verschillende psychologische testen
  • 7

 

Lab of Love boeken

Twee van onze eigen titels en een heleboel favorieten

Graag presenteren we hier de twee door Jeroen Hoekman geschreven boeken.

Het nieuwste boek van Jeroen heet "Vrij gehecht" (2018) en gaat over hechting. Het is geschreven voor iedereen die wat meer wil weten over hechtingspatronen. Wat hechtingspatronen zijn, hoe ze ontstaan in onze jeugd en wat de invloed van hechtingspatronen zijn op onze relaties. Het gaat over de invloed die het wel of niet “veilig” gehecht zijn in onze vroege jeugd heeft op ons latere leven. Maar waarom een boek over hechting? Omdat Jeroen bij het begeleiden van professionals, privé personen en stellen ziet hoe enorm groot de rol is die hechting speelt in onze relaties. En ondertussen een onderbelichte factor blijft.

Hechting komt wel eens voorbij in algemene termen maar het krijgt zelden de aandacht die het, op basis van de effecten op ons werk- en liefdesleven, verdient. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens gehoord van bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter de vaak oppervlakkige slogans van deze etiketten verscholen? En hoe zorgen we ervoor dat we ons – als we ze blijken te hebben – van die etiketten ontdoen? De meerderheid van de mensheid blijkt niet zeker te zijn gehecht en het effect van die onzekerheid is een bron van veel ellende. Zolang we dus niet op een dieper niveau naar het ontstaan en de effecten van hechting en hechtingspatronen kijken, zullen we de invloed die ze op ons leven hebben ook niet kunnen begrijpen en daar waar nodig kunnen veranderen. Onze hechting zit in alles verstopt. Het heeft invloed op de manier waarop we in een team functioneren, hoe we leiding geven, en hoe we ons verhouden tot onze ouders, vriend(inn)en onze liefdespartner. Mochten we daar niet happy mee zijn, dan is het zaak te begrijpen wat er gebeurt en hoe we er iets aan kunnen doen om het in positieve zin te veranderen.

Het boek is vooral ook bedoeld als handvat voor al die mensen die door hun eerste, vroege ervaringen geen zeker hechtingspatroon hebben kunnen ontwikkelen. Bij elk hechtingspatroon wordt daarom niet alleen stil gestaan bij hoe een bepaald hechtingspatroon eruit ziet en zich in de praktijk manifesteert. Er worden ook handvatten aangereikt opdat de lezer zelf iets kan gaan doen om een steviger (emotionele) basis te ontwikkelen. Om met meer openheid en sensitiviteit in het leven te kunnen staan. Doel is uiteindelijk om te komen tot relaties die gekleurd worden door gemeenschappelijk en wederzijds plezier in elkaar, empathie en het creëren van voldoende innerlijke rust om van daaruit echte aandacht en liefde aan elkaar te kunnen schenken. De praktische handvatten die worden aangehaald kunnen, zo is de hoop, een bijdrage leveren aan al die mensen en ouders en jong volwassenen die niet zeker (veilig) gehecht zijn en dat wel willen worden.

Het ebook kun je kopen door onderstaande knop te gebruiken. 


Het boek “Door de liefde gegrepen” (2009) geeft antwoord op veelgestelde vragen over relaties. Hoe vind je de partner die bij je past? Waar moet je op letten bij het kiezen van een levenspartner? En  als je een relatie hebt, hoe zorg je dat die goed blijft ook in tijden van crisis? Actuele vragen nu het aantal singles nog steeds groeiende is en één op de twee huwelijken eindigt in een scheiding. ‘Door de liefde gegrepen’ geeft antwoord op deze vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het laat zien hoe de verschillen en overeenkomsten in onze karakters een bijdrage leveren aan het geluk in een relatie.

Dit boek biedt een nieuwe manier van denken over relaties. Onze huidige kijk op relaties wordt volgens Jeroen Hoekman (relatiecoach) vooral geleid door angst. We zijn bang om te binden of om verlaten te worden. We willen vaak niet weten wie we echt zijn, nemen genoegen met een (bij)rol, blijven soms bij elkaar uit vrees voor een onzekere toekomst en gaan een relatiecrisis liever uit de weg dan de confrontatie ermee aan te gaan. Hoekman zet je aan het denken over wie je echt bent, over je wensen en behoeften in een relatie. Hij daagt je uit om je nog meer te verdiepen in jezelf en je partner.  

In “Door de liefde gegrepen” neemt Hoekman je mee op een zoektocht naar een bezielde relatie en geeft je drie sleutels waarmee je deze kunt bereiken. Hij legt uit hoe je die sleutels zelf kunt vinden, wat een bezielde relatie is, welke pijn je soms kan ervaren op je zoektocht naar een bezielde relatie en wanneer er sprake is van zielsverwantschap.

In het boek wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de test uit de archetypentest. Daarmee krijgen mensen inzicht in wie ze zijn en wie hun partner is. De verschillende kwaliteiten van onze persoonlijkheid worden in het boek, met behulp van voorbeelden uit de praktijk, afzonderlijk beschreven zodat de lezer zelf kan bepalen welke kwaliteiten hem of haar het beste vertegenwoordigen. De combinaties tussen mannen en vrouwen komt natuurlijk ook ruimschoots  aan bod. Aan de hand van een aantal fictieve stellen laat Hoekman zien wat er in een relatie kan gebeuren als we onszelf niet voldoende kennen, of als één van de twee partners verandert door persoonlijke ontwikkeling.

LET OP: het boek "Vrij gehecht" is in drukvorm tijdelijk uitverkocht. Een tweede druk verschijnt in juni 2019 Gelieve niet op de "paypal" knop te klikken.

Kies hier één van onze titels (paypal of credit card)

Vergeet je adresgegevens niet te vermelden bij het overmaken van het geld!