Maak kennis met ons team

Ons team

THERAPIE, COACHING

met specialisatie EMDR & Havening®

Frances Ruijter

Frances Ruijter (HU) is naast zakelijke coach ook relatiecoach en therapeut. Ze is praktisch en to-the-point en heeft ruim 25 jaar ervaring in zakelijke trainingen (o.a. voor en met De Baak) en persoonlijke coaching. Als therapeut ligt haar focus op thema’s als stress, trauma (specialisatie EMDR, Havening® en (relatie)burnout. Ze heeft ook een aantal succesvolle boeken geschreven, waaronder "Persoonlijk onderhandelen" (Prentice Hall FT) en "De gelukkige carrièrevrouw " (Pearson Benelux). "Een heftige crisis begint meestal met iets kleins. Dat onderhuids, onbewust en onzichtbaar doorgroeit en uiteindelijk leidt tot een explosie. Door in een zo vroeg mogelijk stadium kleine conflicten bij de kop pakken, meningsverschillen uit te spreken, werk je preventief. Bovendien is elke crisis, elk conflict een kans voor de verbetering van de relatie. Je komt dankzij het conflict in aanraking met jezelf en het verschil in behoeften."

THERAPIE, COACHING

met specialisatie hechting

Jeroen Hoekman

Jeroen Hoekman (EUR) is coach en relatietherapeut en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen, zowel zakelijk (leiderschap) als privé. Hij is gecertificeerd specialist op het gebied van hechting (Mills College, California) en schrijver van de boeken "Door de liefde gegrepen" en "Vrij Gehecht." (2e, herziene editie is in december '23 verschenen). Je bewust worden van jezelf, je partner en de dynamiek in je relatie zijn de belangrijkste stappen. Door alle ervaring weet ik vaak snel welke aanpak de grootste kans van slagen heeft. En omdat mensen en situaties zo verschillend zijn, werk ik ook met verschillende modellen en methoden. De verandering komt tot stand zodra we de gevonden inzichten praktisch gaan maken en in het dagelijkse leven gaan toepassen en ervaren.

COACHING

Coach met specialisatie jeugd

Ruby Greeve

Ruby Greeve (UvA) is, na jaren te hebben gewerkt als filmmaker, sinds 2016 coach bij The Lab of Love. Ze heeft als in het verleden veel voor Boer zoekt Vrouw gewerkt en heeft daardoor de nodige praktische ervaring op het gebied van mensen en de liefde opgedaan. Ruby is nieuwsgierig, praktisch en empathisch. "Mijn liefde voor mensen en het verlangen om mensen dichter bij hun eigen verhaal te brengen, drijven mij als interviewer en coach. Ik denk dat je met relatietherapie niet vroeg genoeg kunt beginnen en hoop daarom zoveel mogelijk mensen te spreken en verder te kunnen helpen."

COACHING

met specialisatie communicatie

Irene Brok

Irene Brok (UU) is trainer en relatiecoach: "contacten leggen, vrienden maken, verliefd worden en een relatie onderhouden zijn zulke vanzelfsprekende zaken. Maar soms veroorzaakt 'het vanzelf gaan' ook een hoop problemen of vragen." Irene richt zich met name op het verschil tussen wat we doen en wie we zijn. "In relaties komt het vaak voor dat oude patronen die we onszelf hebben aangeleerd telkens weer de kop op steken en negatief uitpakken.We kunnen achteraf wel zien wat er is gebeurd maar hebben dan niet altijd greep gekregen op die patronen."

COACHING

met specialisatie financiën

Surin Bresler

Surin Bresler (EUR) is fiscaal econoom en als financieel adviseur betrokken bij financiële vraagstukken die soms spelen in en rondom relaties (en bij het verbreken ervan). "Dit soort vraagstukken is voor veel mensen emotioneel beladen en complex. Ik probeer de problematiek te versimpelen zonder de essentie geweld aan te doen. De benadering verschilt per individu omdat voorkeuren en begripsvorming zullen verschillen per persoon. Voornaamste doel is inzicht te verschaffen en concrete keuzes voor te leggen zodat er begrijpelijke oplossingen gevonden worden voor de cliënten."

De initiatiefnemers

De oprichters van The Lab of Love zijn Jeroen Hoekman en Frances Ruijter. Behalve de verfrissende kijk die zij delen op het gebied van relaties, ontdekten zij veel overeenkomsten in hun werk die uiteindelijk hebben geresulteerd in The Lab of Love. Ze hebben beiden hun sporen verdiend bij de overheid en in het bedrijfsleven: Jeroen als leidinggevende in loondienst en daarna als ondernemer (coach & adviseur), Frances vanaf het begin al als ondernemer als coach, mediator en trainer. Daarnaast hebben ze meer dan twintig jaar ervaring met het coachen van privé personen m.b.t. werk- en relatievraagstukken.
Het is juist vanuit de zakelijke ervaring dat ze meenden iets toe te kunnen voegen aan de begeleiding van relaties. Ze vroegen zich af waarom je, zo gauw het gaat over een privé relatievraagstuk, in therapie zou moeten. In hun werk deden ze immers niets anders dan mensen bewust maken van hun kwaliteiten en hun vaardigheden en inzichten bijbrengen. Door een verandering van functie, door een verandering in de organisatie, maar ook als mensen lang op één plek zitten, is het belangrijk om gemotiveerd te zijn zodat ze goed om kunnen gaan met die veranderingen. Het is volstrekt normaal om je een spiegel voor te laten houden, diepere lagen in jezelf aan te boren en nieuwe en andere kwaliteiten en competenties te oefenen en te trainen. En, dachten zij, geldt dit niet hetzelfde voor privé relaties? Waren er door een verandering in de omstandigheden thuis, de omgeving en door lang samenleven met een partner niet weer nieuwe inzichten nodig en vaardigheden nodig om daar goed mee om te kunnen gaan? Het was niet alleen een gedachte. De ervaring die ze via hun werk als coach op het gebied van relatievraagstukken opdeden, bevestigde hen daarin. En leerde ze ook iets anders: dat relaties verbeterden omdat een van de twee gecoacht werd. Door aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling, worden vruchten afgeworpen die de relatie ten goede komen.
Jeroen en Frances menen dat je in je eentje je relatie kunt verbeteren. Soms wilde de partner van iemand op eigen verzoek erbij betrokken worden en waren er een aantal sessies, met de ander apart of samen. Soms verwezen zij de partner aan elkaar door. Wat er ook gebeurde, alleen, of tijdelijk samen, of beide alleen, altijd bleek dat een paar gesprekken voldoende waren om weer geïnspireerd samen verder te kunnen. Ook hielden zij er eenzelfde persoonlijke benadering op na: relaties staan niet zozeer centraal, als wel de mensen met hun unieke en specifieke eigenschappen, drijfveren en behoeften. Het gaat dus niet over het verhaal “tussen” partners maar over het verhaal “in” hen. Te vaak krijgen mensen algemene tips en handvatten over het proces waarvan later blijkt dat ze geen hout snijden voor de personen zelf. De samenwerking heeft geresulteerd in een aantal nieuwe methoden op het gebied van relatieverbetering. Het gaat om een aantal praktische vaardigheden maar ook om een stuk theorie over relaties.